Blog BULGARIA-beach

Published on noiembrie 16th, 2013 | by Admin

De ce sa alegem o vacanta in Bulgaria?

In ciuda parerilor impartite cu privire la alegerea unei optiuni turistice pe teritoriul vecinilor de la sud de Dunare, atunci cand suntem in cautarea unei vacante trebuie sa tinem cont doar de dorinta de a descoperi locuri si obiceiuri diferite de cele cunoscute.

Daca v-ati dezbracat de prejudecati, aflati ca da, este adevarat ca preturile ofertelor turistice in Bulgaria, fie ca sunteti in cautarea unui city break de pomina sau a unei vacante all inclusive sau pe cont propriu de tip circuit, sunt foart accesibile oricarui buzunar cu chef de vacanta. Iar raportul calitate pret a fost catalogat drept excelent de analisti turistici din Anglia si Germania.

Despre Bulgaria

Bulgaria este situata in zona balcanica a Europei, bifeaza toate formele de relief (mare, munte, deal, campie) la fel ca tara noastra si este delimitata de Romania prin granita naturala reprezentata de Dunare.
Avantaje
In fruntea listei de avantaje se situeaza proximitatea de Romania. Faptul ca, pornind de pilda din Bucuresti, in doua ore poti respira aerul medieval din Veliko Tarnovo, in chestiune de cateva ore poti vizita statiunea patronata de Regina Maria a Romaniei, Balcick si o multitudine de alte statiuni la bordul Marii Negre si, zabovind mai mult, statiunile montane precum Bansko si Borovets, foarte bine amenajate pentru amatorii de ski, face din Bulgaria o optiune ideala de evadare din cotidian pentru romani.
Paleta variata de optiuni turistice se imbina perfect cu gastronomia tipic bulgareasca. Veti gasi astfel la tot pasul restaurante care servesc preparate tipice, din ingrediente naturale, precum vestita zacusca bulgareasca, alaturi de pita calda sau specialitatile de carne cu legume cultivate local servite direct din cuptor va vor determina cu siguranta sa reveniti pe meleagurile bucaresti ori de cate ori veti avea ocazia.
Fiind situata la poarta Balcanilor, este de la sine inteles ca este un taram incarcat de istorie, dovada fiind multitudinea de castele, domenii, manastiri, pesteri din circuitul touristic bulgaresc.
Nu in ultimul rand, unitatile turistice bulgaresti se detaseaza in Europa prin ofertele all inclusive, extrem de accesibile si este cunoscut faptul ca alegerea unei vacante in Bulgaria va aduce economii in buzunarele turistice, nefacand insa rabat de la calitatea serviciilor.
rezerva de aici! o vacanta in Bulgaria

Obiective Turistice Bulgaria

Veliko Tarnovo : oricand aveti chef de o evadare din Bucuresti, puteti opta pentru un city break medieval si culinar, in mai putin de doua ore ajungand la destinatie.
Statiunea Balcick : orice roman trebuie sa ajunga macar o data in viata la castelul Reginei Maria situat la aproximativ 60 km de Vama Veche. Iar daca ajungeti in zona, nu trebuie sa ratati ferma de midii de la Dalbocka, taram al contrastelor, intre o dotare rudimentara si un meniu de rasfat culinar, cu o variatete de midii, fructe de mare si peste la preturi incomparabil de mici fata de alte restaurant specifice din Europa.
Litoralul bulgaresc : statiuni precum Nisipurile de Aur, Albena, Konstantin si Helena, Sunny Beach, Saint Vlas, Nesebar si Pomorie recent modernizate si dezvoltate, va pun la dispozitie servicii de calitate la preturi accesibile, printr-o multitudine de oferte all inclusive, unde va veti simti ca acasa. Nisipul fin si apa Marii Negre alcatuiesc un cadru natural foarte bine intretinut, plajele din Bulgaria fiind foarte bine organizate si curate.
Statiunile montane: Cele mai importante statiuni montane, Borovetz, Pamporovo si Bansko abunda in oferte de pachete turistice pentru amatorii sporturilor de iarna si o reprezinta o optiune accesibila si la indemana pentru petrecerea sarbatorilor de sfarsit de an. Zapada este excelenta pe toata perioada sezonului de ski.
Domenii viticole, pesteri, manastiri, castele incarcate de istorie se alatura celorlalte obiective in alcatuirea unui circuit turistic complet si complex in Bulgaria.
Facts
Singura biblioteca pe plaja din Europa cu peste 2.500 de volume in Albena
Ca roman, trebuie sa vizitezi Castelul Regina Maria din Bulgaria. E in Cadrilater, care a apartinut Romanie, dar sa lasam prejudecatile de-o parte. In fond, nici Regina Maria nu a fost romanca 
Asa cum este de datoria noastra sa ne vizitam si sa ne cunoastem mai bine tara, in aceeasi masura este indicat sa nu ne limitam intre granitele patriei, sau, chiar, in extrema cealalta, sa nu ne raportam doar la vacantele in tarile mai dezvoltate financiar decat vecinii nostri, ci sa gustam din plin din pitorescul si totodata gura de aer nou cu parfum balcanic, o mixtura unica, incarcata de istorie si sursa de experiente memorabile.
Back to Top ↑