Blog FreeGreatPicture.com-15933-grass-material

Published on noiembrie 13th, 2013 | by Admin

Spatiul verde – Un vis

Autoritatile dau din umeri! Directorul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat, Ilie Cretu a refuzat dialogul cu noi, marturisind ca nu are „voie” sa dea interviuri. El comunica doar cu Biroul de presa din cadrul Primariei. Ilie Cretu ne-a declarat totusi ca în zona Gusterita are probleme cu niste patroni care vor sa contruiasca o terasa lânga o biserica si ca verifica daca oamenii cresc animale mari, daca se respecta normele de curatenie de catre fabricile aflate pe domeniul public. Întrebat daca stie de existenta caselor de chirpici care nu sunt înregistrate la Primarie, a dat din umeri: „Eu nu am auzit de asa ceva.” Autobuzele – mai rare ca dintii unei babe de 70 de ani

Statiile Tursib sunt lasate în paragina, iar chioscurile Tursib sunt închise în weekend. De când s-a terminat scoala, autobuzele s-au rarit. Acum circula doar autobuzul 10. Oamenii care muncesc la diverse fabrici din alte zone ale Sibiului au nevoie de mijloace de transport în comun tot timpul anului. „Eu scap de la lucru la 22:30. De multe ori nu prind autobuzul. Venim mai multe pe jos si e periculos. Salariu ca sa venim cu taxiul în fiecare seara nu avem. Iar uneori taxiurile refuza comenzile, pentru ca nu-si vor masinile stricate de la drumurile groaznice de aici”, ne spune Maria Varga.

Pe strada Pinului, la nr. 27, doua batrâne stau în fata portii, cu noua copii. Printre picioarele copiilor trece o apa plina cu murdarii. Mai sus de casa lor, cineva a fost la toaleta. În conditiile acestea îsi petrec copiii vacanta. Nu exista parc. Oamenii l-au transformat în gradina de zarzavaturi. Straturile sunt împartite în doua parcele. Între ele, un sant cu apa de la toalete traverseaza zona. „Parcul a fost construit de oamenii de aici, în urma cu 35 de ani. De patru ani, în loc de flori, oamenii si-au pus straturi de rosii, porumb si cartofi. Mi-am adus nepoata de la bloc si o tin în fata casei, ca nu am în ce leagan sa o dau”, ne spune Ana Maruntelu, una dintre batrâne.

Cu câteva proiecte, renovari si modificari în infrastructura doar în zona centrala, nu se face „primavara”. Acum, în 2007, se pare ca primeaza actele culturale si prezentarea cât mai buna a imaginii orasului, iar traiul mizer al cetatenilor din zonele marginase e complet ignorat de autoritati.

Piata Mare, ora 14:00: Se amplaseaza WC-uri ecologice. Gusterita, ora 14:00: Aproape toti oamenii au WC-urile în curte, fara canalizare. Piata Mare, ora 18:00: Concerte pe o scena ultramoderna. Gusterita, ora 18:00: Un copil a înghitit un sâmbure. Salvarii i-a trebuit o jumatate de ora ca sa poata strabate strada neasfaltata si plina de noroi. Piata Mare, ora 20:00: Concertele continua. Jocuri de lumini si miros de popcorn. Gusterita, ora 20:00: În unele case, copiii îsi fac temele la lumina lumânarii. Din santuri vine miros de dejectii. Piata Mare, ora 22:00: Artificii si chiote de bucurie. Gusterita, ora 22:00: Singurul neon de pe strada Drum Nou se aprinde. Latratul câinilor maidanezi e asurzitor.

 
Back to Top ↑